Ceren Ismet Shehu eshte tashme nje nga vendet me njohura dhe restorantet me te pelqyera te agroturizmi shqiptar.
I pozicionuar në një hapësirë mikëpritëse tipike shqiptare, shërbimi, muzika dhe sofrat e rrumbullakëta, përkrah prodhimit vendas ofrojnë një eksperiencë interesante kulinarie.
Gatimi serviret në mënyrë të veçantë mes modernes dhe tradicionales, me mishin e shijshëm, fli në saç, byrekun, djathin me boronicë / arra etj. Produktet e përdorura si vezët, djathi, vera, rakia etj mblidhen çdo mëngjes në familjet e zonës përreth.
Fama dhe ushqimet tradicionale kane bere qe brenda vitit Cereni te zgjerohet me dy pika te reja, nje e ndodhur brenda Kalase se Tiranes dhe tjetra ne periferi e njohur si Kazerma e Cerenit eshte pika me e re e perfshire ne agroturizmi shqiptar.
Historia e Ismet Shehut është një histori e ngjashme me shumë të rinj e familje shqiptare që emigruan dhe u kthyen në atdhe.
Sot Ismeti me familjen e tij feston hapjen e një restoranti të dytë te Kalaja e Tiranës dhe te nje tjetri ne periferi te Tiranes, por puna dhe përkushtimi i tij dhe familjes kanë nisur vite më parë, në emigracion.
Kazerma e Cerenit resorti agroturistik me i ri
Kazerma e Cerenit eshte resorti me i ri agroturistik i ngritur ne Surrel mbi nje repart ushtarak te braktisur.
Në këtë resort agroturistik pritet të punësohen më shumë se 200 veta. Ismeti ka transformuar tunelet e braktisura të ushtrisë në mjedise për baxho e kantinë vere, por edhe të konceptuara si minimuze pajisjesh ushtarake për të tërhequr interesin e vizitorëve.