Jeni duke menduar qe kete te diel te gatuani nje embelsire per familjen, por stepeni nga kilet e teperta?
Kemi nje recete embelsire qe ju ‘shuan’ nepsin per gjera te embla dhe njekohesisht ka dhe vlera ushqyese.
Perberesit:
2 veze, 100 g gjalpe, 250 g karota, 50 g lajthi, 1 portokall, 200 g miell misri, 1 fryres keku dhe 1 luge kanelle;
Per kremin lart nevojiten: 200 g krem djathi, 50 g sheqer, ½ limon dhe 1 vanilje.
Pergatitja:
Rrahim vezet me sheqerin derisa te dyfishohet masa, shtojme gjalpin e tretur, lengun dhe lekuren e portokallit, kanellen pluhur dhe e rrahim perseri. Shtojme miellin dhe fryresin, pjekim lajthite dhe i grime ne blender, gjithashtu grijme edhe karotat dhe i shtojme te dyja te brumi, i perziejme mire. Shtrojme brumin ne taven e lyer me gjalpe dhe e pjekim ne furre te para ngrohur per 50 minuta me 180 grade. E ftohim plotesisht dhe e lyejme siper me kremin e djathit pasi e kemi perzier ne tas me sheqerin, lengun e limonit dhe vaniljen. Siper i vendosim disa karota te vogla te cilave i kemi dhene forme.